Posted by: Wildan Maulana | July 7, 2007

# error 1

NGW100
——
U-Boot 1.1.4-at0 (Jan 3 2007 – 10:30:09)

U-Boot code: 00000000 -> 000144f7 data: 24000000 -> 24002d80
SDRAM: 32 MB at address 0x10000000
Testing SDRAM…OK
malloc: Using memory from 0x11fc0000 to 0x12000000
Flash: 8 MB at address 0x00000000
DRAM Configuration:
Bank #0: 10000000 32 MB
In: serial
Out: serial
Err: serial
Net: macb0, macb1
Press SPACE to abort autoboot in 2 seconds
Uboot> printenv

=
ethaddr=00:04:25:1C:53:B4
eth1addr=00:04:25:1C:53:B6
tftpserver=172.17.1.10
bootcms=d
ethact=macb0
bootfile=uImage
tfpserver=172.17.1.10
bootargs=root=/dev/nfs nfsroot=172.17.1.10:/atngw100 ip=172.17.1.20::172.17.1.10:::eth0:off console=ttyS0
filesize=d6b02
fileaddr=1200000
gatewayip=172.17.1.1
netmask=255.255.255.128
ipaddr=172.17.1.20
serverip=172.17.1.10
bootcmd=set ipaddr 172.17.1.20;tftp 0x10200000 uImage;bootm
stdin=serial
stdout=serial
stderr=serial

Environment size: 463/65532 bytes
Uboot> booot  t

macb0: Starting autonegotiation…
macb0: Autonegotiation complete
macb0: link up, 100Mbps full-duplex (lpa: 0x45e1)
Using macb0 device
TFTP from server 172.17.1.10; our IP address is 172.17.1.20
Filename ‘uImage’.
Load address: 0x10200000
Loading: *T #################################################################
#################################################################
##########################################
done
Bytes transferred = 879362 (d6b02 hex)
## Booting image at 10200000 …
Image Name: Linux-2.6.18-at1
Image Type: AVR32 Linux Kernel Image (gzip compressed)
Data Size: 879298 Bytes = 858.7 kB
Load Address: 10000000
Entry Point: 90000000
Verifying Checksum … OK
Uncompressing Kernel Image … OK

Starting kernel at 90000000 (params at 11fc0040)…

clk pixclk: new parent pll0 (was (null))
clk pixclk: new rate 130000000 (actual rate 130000000)
pdc pdc.0: Atmel Peripheral DMA Controller enabled
EIM: External Interrupt Module at 0xfff00000, IRQ 19
EIM: Handling 4 external IRQs, starting with IRQ 64
smc smc.0: Atmel Static Memory Controller at 0xfff03400
pio0: Atmel Port Multiplexer at 0xffe02800 (irq 13)
pio0: Handling 32 external IRQs, starting with IRQ 96
pio1: Atmel Port Multiplexer at 0xffe02c00 (irq 14)
pio1: Handling 32 external IRQs, starting with IRQ 128
pio2: Atmel Port Multiplexer at 0xffe03000 (irq 15)
pio2: Handling 32 external IRQs, starting with IRQ 160
pio3: Atmel Port Multiplexer at 0xffe03400 (irq 16)
pio3: Handling 32 external IRQs, starting with IRQ 192
dmac0: DesignWare DMA controller at 0xff200000 irq 2
NET: Registered protocol family 2
IP route cache hash table entries: 256 (order: -2, 1024 bytes)
TCP established hash table entries: 1024 (order: 0, 4096 bytes)
TCP bind hash table entries: 512 (order: -1, 2048 bytes)
TCP: Hash tables configured (established 1024 bind 512)
TCP reno registered
JFFS2 version 2.2. (NAND) (C) 2001-2006 Red Hat, Inc.
io scheduler noop registered (default)
sidsafb: 76800B framebuffer too small for 320x240x24
sidsafb: 76800B framebuffer too small for 320x240x24
sidsafb: No suitable video mode found
Serial: Atmel USART3 driver
usart.1: ttyS0 at MMIO 0xffe01000 (irq = 7) is a USART3
usart.2: ttyS1 at MMIO 0xffe01400 (irq = 8) is a USART3
usart.3: ttyS2 at MMIO 0xffe01800 (irq = 9) is a USART3
eth0: Atmel MACB at 0xfff01800 irq 25 (00:04:25:1c:53:b4)
physmap platform flash device: 00800000 at 00000000
physmap-flash.0: Found 1 x16 devices at 0x0 in 16-bit bank
Amd/Fujitsu Extended Query Table at 0x0041
number of CFI chips: 1
cfi_cmdset_0002: Disabling erase-suspend-program due to code brokenness.
RedBoot partition parsing not available
Using physmap partition information
Creating 3 MTD partitions on “physmap-flash.0”:
0x00000000-0x00020000 : “u-boot”
0x00020000-0x007f0000 : “root”
0x007f0000-0x00800000 : “env”
atmel_spi atmel_spi.0: Atmel SPI Controller at 0xffe00000 (irq 3)
mmc0: Atmel MCI controller at 0xfff02400 irq 28
TCP bic registered
NET: Registered protocol family 1
NET: Registered protocol family 17
Time: avr32 clocksource has been installed.
[1]
eth0: link down
IP-Config: Guessing netmask 255.255.0.0
IP-Config: Complete:
device=eth0, addr=172.17.1.20, mask=255.255.0.0, gw=172.17.1.10,
host=172.17.1.20, domain=, nis-domain=(none),
bootserver=255.255.255.255, rootserver=172.17.1.10, rootpath=
Looking up port of RPC 100003/2 on 172.17.1.10
eth0: link up, 100Mbps, full-duplex, lpa 0x45E1
Looking up port of RPC 100005/1 on 172.17.1.10
VFS: Mounted root (nfs filesystem).
Freeing init memory: 52K (90000000 – 9000d000)

init started: BusyBox v1.2.1 (2007.03.09-09:58+0000) multi-call binary
* mounting virtual filesystems: /proc /sys /dev/pts /dev/shm /config /var/log /var/log/samba /var/log/ntpstats /tmp
* setting hostname … ‘ngw.example.net’
* network loopback … [ OK ]
* starting syslogd … [ OK ]
* log messages to syslog … [ OK ]
* starting klogd … [ OK ]
* set mdev hotplug … [ OK ]
* mdev … [ OK ]
* probing modules … vfat loaded, mmc_block failed, atmel-mci failed, at32dac loaded, i2c-atmeltwi loaded, i2c-dev loaded, [ OK ]
* mounting filesystems: [ FAILED ]
* setup eth0 …
————————————————————

NFS/TFTP Server Syslog :

————————–
Update :: This syslog entries does not have any correlation with the error above, just make dns entry for ngw appliance to make this syslog message dissapear ….

Jul 7 20:14:46 elekta mountd[5485]: Fake hostname term-20-1-17-172.pub.fisika.ui.ac.id for 172.17.1.20 – forward lookup doesn’t exist
Jul 7 20:14:46 elekta mountd[5485]: authenticated mount request from 172.17.1.20:852 for /atngw100 (/atngw100)
Jul 7 20:14:50 elekta dhcpd: DHCPDISCOVER from 00:04:25:1c:53:b4 via eth0
Jul 7 20:14:50 elekta dhcpd: DHCPREQUEST for 172.17.1.41 (152.118.167.129) from 00:04:25:1c:53:b4 via eth0: unknown lease 172.17.1.41.
Jul 7 20:15:01 elekta mountd[5485]: Fake hostname term-20-1-17-172.pub.fisika.ui.ac.id for 172.17.1.20 – forward lookup doesn’t exist
Jul 7 20:15:01 elekta mountd[5485]: authenticated mount request from 172.17.1.20:852 for /atngw100 (/atngw100)
Jul 7 20:15:07 elekta dhcpd: pxe1.dlis-lab.fisika.ui.ac.id: host unknown.
Jul 7 20:15:07 elekta dhcpd: DHCPOFFER on 172.17.1.120 to 00:04:25:1c:53:b4 via eth0
Jul 7 20:15:16 elekta mountd[5485]: Fake hostname term-20-1-17-172.pub.fisika.ui.ac.id for 172.17.1.20 – forward lookup doesn’t exist
Jul 7 20:15:16 elekta mountd[5485]: authenticated mount request from 172.17.1.20:852 for /atngw100 (/atngw100)
———————————————————

[1]
May be i have to sert netmask, gw, rootpath (?), in bootcmd variable ?, i’ll try this tomorrow .., insyallah…
[UPDATE]
I think, [1] is not the source of error, i set bootargs with this setting :

bootargs=mem=32M root=/dev/nfs nfsroot=<server-ip>:/nfs/ngw100 ip=<ngw100-ip>:<server-ip>:<gateway-ip>:<netmask>:<ngw100-hostname>:eth0:
console=ttyS0

* mounting filesystems: [ FAILED ]
still happen … )-:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: